Kako postići zonu konfora? Kada je dnevni boravak pravougaune forme i male kvadrature, trebamo pažljivo birati osnovne komade namještaja, pa neke čak i izostaviti da ne bismo dobili utisak magacinskog prostora za odlaganje namještaja, što se vrlo često događa.

Ugaona garnitura

U momentu kupovine svih potrebnih elemenata za dnevni boravak, mnogi se vode imperativom “može stati”, iako često svim tim “potrebnim” elementima zatrpavamo mali prostor i blokiramo njegovu protočnost. Ako se odlučite za ugaonu garnituru za sjedenje i možete je smjestiti u ekstremno uski dnevni boravak, u tom slučaju defnitivno izostavite tv komodu i postavite TV uređaj na zid, obložen nekom interesantnom oblogom. Prostor za odlaganje sitnih kućnih stvarčica (koje obično držite na tv komodi) možete formirati na bočnom zidu u vidu konzole ispod prozora, uske police u sklopu maske za radijator i tome slično.

Trosjed

Ako se odlučujete za trosjed birajte naspram njega nižu TV komodu veće dubine koja će Vam poslužiti i kao klub sto, a služiće i za odlaganje stvari. Radnu površinu tv komode ostavite slobodnu za korištenje, a tv uređaj, u situacijama uskog dnevnog boravka, uvijek postavite na zid radi uštede prostora.